06-48465536 info@elmaharkema.nl

VA For You is up and running. Met veel plezier help ik ondernemers binnen het onderwijs verder met hun business. Als leerkracht met onderwijservaring en als online business expert met kennis over marketing, strategie en backoffice. Het is zo’n sterke combi dat ik zelf niet eens in de gaten had dat daar veel meer uit te halen valt.

Door deze twee werelden op een nieuwe en krachtige manier te samen te laten komen, kan er iets heel moois ontstaan. De meeste van mijn klanten nu zijn trainer of coach voor bijvoorbeeld schoolleiders. Prachtig vind ik dat. Belangrijk ook dat deze schoolleiders zich inzetten om het onderwijs een krachtige en positieve impuls te geven. Dat ze zich op persoonlijk vlak blijven ontwikkelen om een steeds betere leider voor hun team te zijn.

“Toen ik vanuit het leraarschap de overstap maakte naar het ondernemerschap ging er letterlijk een nieuwe wereld voor mij open.”

Toen ik vanuit het leraarschap de overstap maakte naar het ondernemerschap ging er letterlijk een nieuwe wereld voor mij open.Ik ontmoette heel veel nieuwe mensen, ik ontdekte heel veel nieuwe mogelijkheden en ik leerde dat er veel meer vrijheid bestond dan ik voor mogelijk had gehouden. Het verschil met de wereld waar ik uit kwam was enorm. Eerst schrok ik terug voor de snelheid waarin alles gaat in ondernemersland. Jeetje wat een tempo. Maar ja wat wil je ook als alles mogelijk is. Nu erger ik me wel eens aan de traagheid van het onderwijs. Besluitvorming, bevestiging moeten krijgen, administratie, overleg, bijna alles heeft veel tijd nodig.

“Anders naar dingen kijken met een echte Growth Mindset, waarderend voor wat er al goed is en waar je meer van zou willen.”

Ik denk dat dit alles te maken heeft met mindset, kennis en vaardigheden. Er zijn zaken die je niet op de PABO leert, maar die je volgens mij wel goed zou kunnen gebruiken bij het vormgeven van je onderwijs. Anders naar dingen kijken met een echte Growth Mindset, waarderend voor wat er al goed is en waar je meer van zou willen. Kennis over je vrijheden en hoe je deze ook daadwerkelijk kunt gaan pakken en toepassen. Vaardigheden om te kunnen kijken naar jezelf en je talenten met een nieuwe bril op en daar vervolgens naar kunnen handelen. Deze inzichten helpen mij verder om nieuwe plannen tot ontwikkeling te brengen. Want…

  • Hoe gaaf zou het zijn dat ook leerkrachten zich op persoonlijk vlak zouden kunnen ontwikkelen met de kennis van ondernemers uit het onderwijs?
  • Hoe ontzettend waardevol zou het zijn dat leerkrachten de tools in handen krijgen om onderzoekend te kunnen kijken naar hun eigen positie binnen het onderwijs?
  • Hoe mooi zou het zijn dat leerkrachten inzichten verkrijgen waarmee ze hun eigen handelen om kunnen zetten in een waarderende aanpak voor zichzelf en hun leerlingen?

Leerkrachten verdienen het om zich naar eigen inzicht te kunnen blijven ontwikkelen. Het wordt ook verwacht van een leraar dat ze zich blijven scholen en blijven leren. Ze verdienen het ook om te zien dat ze een nieuwe plaats mogen innemen. De wereld verandert, het onderwijs (al gaat het niet zo snel) ook. Dat vraagt ook van een leerkracht verandering. Spannend? Ja zeker! Wat dacht je van mij toen ik het veilige onderwijswereldje uitstapte, de grote ondernemerswereld in. Knikkende knieën, slapeloze nachten en heel veel bloed, zweet en tranen. En nu nog soms. Maar dat is er wel vaak voor nodig om tot echte inzichten te komen. Inzichten die ik heel graag wil delen zodat ze ten goede komen aan mijn meest favoriete doelgroep, leerkrachten.

Dus ga ik mijn hernieuwde kennis en vaardigheden in zetten om leerkrachten inzicht te geven in hun vrijheden, mogelijkheden en talenten. En wel op heel persoonlijke wijze…

– meer positieve power (kan het onderwijs wel gebruiken 😉

– meer weten waarom je doet en wat je het doet

– meer zelfkennis en zelfvertrouwen

– bijdragen aan een waarderende aanpak

– bijdragen aan een betere communicatie en de technieken die je daarbij kunt toepassen

– klaar zijn voor verandering en dat kunnen omarmen

– …en nog veel meer…

YES ik heb het gezegd, het gaat gebeuren, binnenkort meer hierover

Stel je wilt hier nu al meer over weten, laat dan een reactie achter of mail mij. Sowieso vind ik reacties heel fijn om te lezen.

Dank je wel!