06-48465536 info@elmaharkema.nl

StimuLeerkracht coaching

Waarderend Onderzoeken voor leerkrachten en onderwijsprofessionals

 

Herken jij dit

  • Iets anders willen, maar niet weten wat en waar je moet beginnen.
  • Zoeken naar meer werkplezier.
  • Verlangen naar rust en overzicht.
  • Jezelf willen zijn op je werk, meer van jezelf willen laten zien.
  • Voldoening uit je werk willen halen.
  • Meer energie uit je werk halen, dat zou fijn zijn.
  • Het is soms lastig om voor jezelf en je behoeften op te komen.
  • Je ervaart dat er grenzen zijn aan wat je kan en wat je wil. Hoe kun je hier goed mee omgaan?

Mocht het je geruststellen,

je bent niet de enige die deze gevoelens kent.

Werken in het onderwijs is prachtig, maar soms best pittig.

Er komt heel veel op je af en er wordt nog meer van je gevraagd.

Zo kan het zomaar zijn dat jij je op een dag afvraagd: “Zit ik nog wel op de juiste plek?”

Mijn missie is om leerkrachten te laten ervaren welke potentie ze in zich hebben.

Dit doe ik door samen met jou tijdens een individueel coachingstraject.

Je bent al heel veel. Maar je wit groeien.

Met al jouw kennis en ervaring en je bijna onuitputtelijke creativiteit, ben je een vat vol professionaliteit.

Door jezelf beter te leren kennen, leer je ook beter je kwaliteiten en je talenten zien.

En als je die eenmaal ziet en herkent kun je ze ook bewust gaan inzetten.

Je weet uiteindelijk dus veel beter waar jij echt blij en gelukkig van wordt.

 

Ja ik schrijf me in voor StimuLeerkracht Coaching

Ook als je nog niet weet wat je wilt en alleen maar een klein kriebeltje van verlangen voelt.

Persoonlijke coaching

Waarderend Onderzoeken voor leerkrachten

Stel dat je twijfelt of je nog wel helemaal op je plek zit binnen het onderwijs. Dat kan en dat mag. Hoe zou het voor je zijn om deze twijfels of eigenlijk je verlangen eens te gaan onderzoeken? Want volgens mij zit er altijd waarheid in een twijfel of verlangen.

Volg je hart, want dat klopt

Het onderwijs gaat veranderen. Je zult in de toekomst misschien meer op je intuïtie, je gevoel en je eigen gezonde verstand moeten vertrouwen, in plaats van de dingen die je op school hebt geleerd maar klakkeloos toe te passen. We hebben gemerkt dat we met elkaar veel flexibeler zijn dan we dachten. We hebben ook gemerkt dat we in staat zijn om goede en passende oplossingen te bedenken die niet ergens in de boekjes staan voorgeschreven. We hebben ook gemerkt dat als we scherp durven kijken en kritisch durven zijn, we meer inzichten opdoen. Dit alles komt ten goede aan het onderwijs. Mits we deze koers kunnen blijven varen. Het kan dus anders, het kan dus beter, het kan dus effectiever en het kan ook intuïtiever.

Je bent genoeg

Jij bent leerkracht en een onderwijsprofessional.  Je hebt een fantastische opleiding gehad. De afgelopen jaren heb je ook heel wat ervaring opgedaan. Dat maakt misschien dat je zoekende bent. Want dat heet groei. Je hebt je ontwikkeld. Soms sta je dan voor een keuze. Door blijven gaan, wat ja, het is allemaal wel ok wat je doet en je vindt het ook nog wel leuk. Of kiezen voor iets nieuws, iets anders. “Oeh maar dat is spannend, durf ik dat wel?”

Wat is jouw verlangen?

Het gaat niet over durven, denk ik. Het gaat over die kriebel van verlangen. Het gaat over voor jezelf kiezen en waar jij blij en gelukkig van wordt. Daar gaat het om.

 

Ik daag jou uit om te gaan onderzoeken wat jouw ware verlangen is. Of dit nu in het onderwijs of daarbuiten is. Als jij dit durft en doet, heb je al een mega belangrijke stap gezet in jouw persoonlijke ontwikkeling. 

Ik hoor en ik vergeet. Ik zie en ik onthoud. Ik doe en ik begrijp.

Niet iedereen loopt tegen dezelfde zaken aan.

Gelukkig maar.

“Wat maakt jou uniek?”

Om tegemoet te komen aan jouw unieke vragen en wensen krijg je hieronder de kans om alvast een sneak-preview te nemen. Welke onderwerpen kunnen tijdens StimuLeerkracht coaching zoal aan bod komen,

Je leest het hier:

Mindset & Zelfkennis

Een positieve mindset die openstaat voor groei en ontwikkeling. We vragen het van kinderen en zien het als belangrijke voorwaarde voor leren.

Hoe goed ben jij zelf hierin?

Zelfvertrouwen & Inzicht

Momenten van inzicht afgewisseld met tips die je zelfvertrouwen vergroten.

Als jij niet op jezelf durft te vertrouwen, wie durft dat dan wel?

Z

De waarderende aanpak

In het waarderend onderzoeken ga je op zoek naar het beste. Het beste in jezelf. Je staat er versteld van hoeveel waarde jij eigenlijk in je hebt.

Wanneer was jij op je best?

Werkdruk & stress

Administratie, groepsplannen, gesprekken en rapporten, je kunt er een heel schooljaar mee vullen. Geloof me als ik zeg dat het anders kan. Werkdruk en stress kun je verlagen door anders naar dingen te kijken en andere keuzes te maken.

Welke druk ervaar jij?

 

Tijd & planning

Effectief omgaan met je tijd is binnen het onderwijs helemaal niet zo gewoon. Ja, effectieve lestijd wel, maar effectieve werktijd niet. Er zijn genoeg manieren om je werk effectiever in te delen, zodat je tijd overhoudt.

Zou jij ook meer tijd willen besteden aan het creëren van mooi en goed onderwijs?

w

Communicatie & gesprekken

We praten de hele dag, maar communiceren we wel echt met elkaar. Aan de hand van een waarderend interview leer je om het beste in een gesprek naar boven te halen. Of het nou met je collega, ouders of je leidinggevende is.

Kijk jij uit naar je volgende waarderinggesprek?

Wie ben ik en waarom doe ik wat ik doe.

Dat zie je in de video hieronder

“Je kunt niet meer worden dan jezelf, je kunt wel meer jezelf worden”

Als je meedoet

Als je twijfelt of een coaching traject van StimuLeerkracht wat voor jou is, start dan met een GRATIS verkennend gesprek.

In dit gesprek laten we jouw twijfels, verlangens en wensen naar voren komen. We verkennen deze en bekijken hoe het voor je zou zijn als deze droom die je hebt in werkelijkheid echt zou bestaan. Als je gelooft dat je verlangen werkelijkheid kan worden, gaan we verder. En geloof me als ik zeg dat een droom niet ‘groots en meeslepend’ hoeft te zijn. Ik hoef ook echt de Mount Everest niet op!

We doorlopen de sessies in een rustig tempo. Zodat jij tijd krijgt om te voelen wat het met je doet. Het proces krijgt eigenlijk automatisch vorm, dat voelen we samen aan. We hoeven niks te overhaasten. Waar jij genoeg hebt aan paar fijne, maar stevige, gesprekken, nieuwe doelen en inzichten voor jezelf, heeft een ander behoefte aan een intensieve begeleiding voor een langere tijd.

Als wij samen zien dat er resultaat geboekt is en dat jij fluitend en ontspannen aan de slag kan met je actieplan, volgt een afsluitende evaluatie.

 

Bonusmateriaal

– Mooi gebonden notitieboekje voor al je aantekeningen en overdenkingen.

– Na elke sessie ontvang je van mij de achtergrondinformatie en de uitgewerkte aantekeningen, hierdoor kun je altijd teruglezen wat we hebben besproken of gedaan.

– Een concreet actieplan voor de toekomst, voor jou als leerkracht en als persoon. Hier kun je echt concreet mee aan de slag om je verlangen werkelijkheid te laten worden.

– Materialen die we gebruiken tijdens diverse sessies.

Over Elma; Leerkracht versus ondernemer

Weet je waar voor mij de meest waardevolle lesen zaten? In de tijd dat ik van leerkracht de overstap maakte naar het ondernemerschap. Wauw, er ging een wereld voor me open. Ik sloeg letterlijk stijl achterover van alle mogelijkheden. Maar dat betekent ook, keuzes maken, overzicht bewaren, stap voor stap.

Het mooiste inzicht deed ik op toen ik merkte dat ik de vaardigheden die ik kreeg als ondernemer ging combineren met mijn vaardigheden uit het onderwijs.

Hoe gaaf dat ik dat nu kan delen met andere leerkrachten. Er schuilt een grote kracht in het creëren van nieuwe dingen. Het geeft energie en voldoening.

Jij kunt dat ook gaan doen. Ik geef hetgeen ik geleedr heb graag door aan anderen, aan jou. Ja, het is spannend en nee, ik weet ook niet alle antwoorden, maar “out of you comfortzone, that’s where the magic happens!” 

 

Durf voor jezelf te leven

Dan heb je een ander

zoveel meer te geven

Lief leven

“Elma is een fantastische sparringpartner met een groot hart voor het onderwijs.”

Wendy Jansen

Online Business Expert, Onweerstaanbaar Online

“Elma maakt op natuurlijke wijze gebruik van haar kennis en ervaring in het onderwijs. Als mensen met haar spreken, ervaren zij dat ze plezier beleeft aan de gesprekken en dat ze oprechte belangstelling heeft voor vragen en verlangens.”

Aart Brezet

Organisatie coach en trainer, Drives@School

“Het meest heb ik jouw eerlijkheid gewaardeerd en je eigen ervaringen. Ik heb ontzettend veel geleerd over mijzelf.  Mijn belangrijkste les: “Niet alles is urgent!

Anoniem

Leerkracht, Basisonderwijs

 

Laten we connecten!

Elma Harkema

Assen
06-48 46 55 36
info@elmaharkema.nl

 

 

 

Volg jij mij al op Social Media?