fbpx
06-48465536 info@elmaharkema.nl

Nu ook in Assen

Project Match 2 Work

 

“Verbindt bedrijven aan onderwijs”

Verbindt bedrijven aan onderwijs

Iets voor uw school of bedrijf?

Project Match2Work verbindt onderwijs en bedrijven. Jongeren denken mee met bedrijven d.m.v. een “casus” en maken hierdoor de koppeling tussen theorie en praktijk. Voor zowel docenten als jongeren is de netwerkcomponent geborgd door de contactmomenten. Ondernemend lesgeven en ontwikkeling van ondernemersvaardigheden en een ondernemende houding bij leerlingen/studenten krijgen aandacht.

 

Docenten krijgen een training waarbij het project wordt ontworpen per doelgroep en alle lesmaterialen worden toegelicht. Zo bereiden zij samen de lesuren voor. Minimaal aantal lesuren:6 maar dat verschilt per docent. Voor profielwerkstukken ligt het maximaal aantal uren op 80.

Bedrijven formuleren casussen voor leerlingen/studenten. Docenten kiezen tijdens een matching-event van bedrijven en docenten de casussen uit.

De bedrijven komen éénmalig op de school en de jongeren komen naar het bedrijf. Zij krijgen niet alleen een rondleiding maar alle functies in het bedrijf worden besproken.Docenten krijgen materialen en een bijeenkomst hoe de casussen in de klas te bespreken, uit te voeren.

Inschrijven en online flyer bekijken

In Assen e.o. gaan we komend schooljaar ook van start. Docenten, ondernemers en instellingen kunnen zich vanaf nu aanmelden. Voor overige regio’s klik op de knop hieronder

Data en tijden van de bijeenkomsten in 2020:

Voorlichting docenten donderdag 18 juni 19.30-21.00
Casus maken bedrijven dinsdag 15 september 20.00-22.00
Training docenten woensdag 23 september 19.30-22.00
Matching maandag 28 september 19.30-22.00
Eindevent maandag 14 december 14.00-16.00

➤ Klik hier voor de video met een impressie van het project 

Inschrijven of meer informatie aanvragen?

Vul dan onderstaand formulier in