fbpx

Yep, this is me!

Elma Harkema, geboren en getogen in het Noorden van het land. Opgegroeid in Drenthe. Via een lange route uiteindelijk op de PABO terechtgekomen. 15 jaar ben ik dan ook werkzaam geweest in het (speciaal) basisonderwijs. Maar al snel begon het te kriebelen. Ik wilde wel iets anders. Tot mijn 67e ging ik dit in ieder geval niet doen, zoveel was wel duidelijk. Maar wat dan? Het is namelijk niet dat ik het onderwijs geen warm hart meer toedraag, juist wel. Ik was uit mijn jasje gegroeid, het klaslokaal paste niet meer bij mij.

Van leerkracht naar VA

In contact komen met mensen vind ik belangrijk. Leren van en met elkaar, gebruik maken van iets wat een ander goed kan. Doen waar je blij en gelukkig van wordt. De combinatie van opgedane kennis en ervaring en het zoeken naar een nieuwe uitdaging bracht mij naar het ondernemerschap. Voor mezelf beginnen, VA worden. Nog steeds kan ik anderen helpen, kennis delen en samenwerken.

Als VA (Virtueel Assistent) ben ik gaan samenwerken met ondernemers. Door taken uit handen te nemen of juist sparringpartner te zijn en ondersteuning te bieden door strategiegesprekken te voeren, help ik ondernemers om hun bedrijf te laten groeien.

Doen waar ik goed in ben en waar ik blij van word betekent in mijn geval anderen inspireren, helpen, iets leren. Maar ook van organiseren en structuur aanbrengen word ik blij. Maar ondernemen is meer, veel meer.

Van VA naar Coach

Ik merkte al snel dat ik toch een klik had met de ondernemers die zich bewegen in het onderwijsveld, hoe kan het ook anders. Trainers,opleiders en coaches bleken een hele goede match met mij zijn. Aan de ene kant was er de kennis en ervaring uit het onderwijs en aan de andere kant de vaardigheden in het (online) ondernemen. Hoe gaaf is dat?!

Ik heb weer toegegeven aan de kriebel. Ik kan het niet laten. Om zelf leerkrachten te mogen gaan begeleiden op hun weg naar werkgeluk, dat leek me prachtig. En zie hier het resultaat “StimuLeerkracht“.

Thuis

Een andere belangrijke reden waarom ik voor het ondernemerschap heb gekozen is de vrijheid die het me brengt. Ondertussen ben ik moeder geworden van twee prachtige dochters en ik geniet er enorm van om hen te zien opgroeien en om er voor ze te kunnen zijn op de tijden dat dat nodig is. Thuis werken is niet altijd makkelijk met twee opgroeiende kinderen, dat geef ik direct toe. Maar wat geeft het een superfijn gevoel om, nadat ik de kinderen ‘s ochtends heb weggebracht, met mijn kopje koffie achter mijn computer te schuiven. Als ik achter mijn bureau zit kijk ik uit over de velden, dat geeft een boel rust kan ik je vertellen. Ondertussen draait er een wasje, de rest van het huishouden kan (moet) wachten. Ik open mijn agenda en ga aan de slag.

Oké heel eerlijk…ja, ik start ook wel eens wat later, of ik stop ietsje eerder. Die vrijheid gun ik mezelf ook, ik probeer niet al te streng te zijn voor mezelf. Het komt namelijk ook vaak genoeg voor dat ik ‘s avonds nog wat langer doorwerk. Balans is de kunst, voor jou en ook voor mij.

Werkgeluk

Ik ga voor groei, ontwikkeling en niet stil blijven staan. Voor mezelf niet, maar juist ook voor mijn klanten niet. Doelen stellen, bijschaven, meten, testen en weer vooruit.

Werkgeluk houdt voor mij in dat ik elke dag weer besef waarom ik dit doe. Vanuit een verlangen om mijn steentje bij te dragen aan een mooiere wereld en fantastisch onderwijs voor alle kinderen en leerkrachten.

Wat is werkgeluk voor jou?

Laat je het me weten, dat zou ik echt super vinden.

Enthousiaste groet,

Elma